Allergener i vores morgenmad

Liste over Allergener

Lider du af allergi? Her finder du listen over allergener, som er i vores morgenmad.

For yderligere information kontakt venligst personalet.

Allergen Hvor findes det?
Gluten

Hvede (alle former, herunder hård, semulje, spelt, kamut, enkorn og faro), byg, rug, havre og malt. Brød, morgenmadsprodukter, pålæg.
Æg

Albumin/æggehvidestof, Konalbumin, æg (pulverform, fast form, æggehvide og -blomme) globulin, lysozym, ovalbumin, ovomucin. Bagværk og bage blandinger.
Jordnød

Peanuts, jordnøddeolie, mandelonas og jordnøddeprotein. Bagværk, glasur, müesli.
Mælk
Kasein (hydrolysat), kaseinater, valle (i alle former), lactoalbumin (fosfat), laktose, lactulose, lactoferrin, lacto-globulin, mælkeproteinhydrolysat. Ost, yoghurt, smør, bagværk.
Nødder

Mandel, hasselnød, valnød, akajonnød, pekannød, paranød, pistacienød, queenslandnød, macadamia, cashewnød og produkter på basis heraf. Smør, pålæg, bagværk, müesli.
Sesam frø

Sesam frø. Brød.
Sulfitter

E220-228, kaliumdisulfit eller calciumsulfit; natriumsulfit,

natriumhydrogensulfit eller sulfitter og svovlsyrling.

ikke-alkoholiske drikke, aftappet saft og koncentrater, frugter.
Lupin

Lupinmel, lupinfrø lupinbønne Bagværk.