Fra København til Helsingør langs Strandvejen

Tag på en hyggelig køretur langs Nordkysten. Strandvejen tager dig fra København gennem charmerende byer og idylliske havne til historiske Helsingør i Nordsjælland.

Planlægger du et besøg i Helsingør eller nogle af de andre smukke steder langs Nordkysten? Så tag Strandvejen fra Living Suites og nyd en dag i det grønne.

København til Skovshoved Havn

Oplev forskellene mellem storby og kystbyernes charme – start din tur fra København og kør nordpå. Først kommer du forbi Hellerup, hvor husene ofte er lige så store som de biler, der er parkeret ude foran. Det er en velhaver-bydel, hvor der også er mange ambassader. Efter Hellerup kommer du forbi Charlottenlund og Charlottenlund Fort fra 1886, hvor du kan gøre et stop. Den gamle fæstning med de imponerende kanoner er et besøg værd og hvorfor ikke også dyppe fødderne i Øresund og nyde en is.

Dernæst når du den smukke lystbådehavn, Skovshoved Havn, som er et populært valg til frokost eller middag, og du kan endda tage en dukkert fra havnemolen.

Klampenborg til Helsingør

I Klampenborg finder du den populære Bellevue Strand og statuen af ​​Knud Rasmussen, den grønlandske søfarende, som kigger ud over havet. Her kører du også forbi Arne Jacobsens anerkendte Bella Vista boligkompleks fra 1934. Det særlige ved lejlighederne er, at Arne Jacobsen placerede dem forskudt, så hver lejlighed har to stuer med havudsigt. Gulvforskydningerne, de afrundede hjørner og rammerne over altanerne får Bella Vista til at udstråle en elegant, sydlandsk modernitet, som med sine hvidkalkede facader, flade tage og hjørnevinduer en typisk repræsentant for funktionalismen.

Efter Klampenborg vil du opleve, at vejen blive smallere. Du kører nu igennem Taarbæk, som er en del af Lyngby og herefter Skodsborg med det flotte Spa Hotel. Hvis du drejer til venstre ad Skodsborgvej, kommer du til Nærum og Living Suites lige overfor alle butikkerne på Nærumvænge Torv. Fortsætter du i stedet ligeud ad Skodsborgvej, kommer du til Vedbæk Havn og herefter Rungsted med det interessante Karen Blixen Museum. Rungsted Havn har et godt udvalg af restauranter og butikker og vi anbefaler et stop her. 

Kør videre nordpå til Nivå Strandpark og herefter Humlebæk, hvor du finder Sletten Restaurant og Louisiana Museum for moderne kunst. Fortsætter du nu nordpå, ankommer du til kulturelle Helsingør, hvor du kan glæde dig til at mærke historiens vingesus. Byen blev allerede grundlagt i slutningen af 1100-tallet og er charmerende med sine brostensgader og smukt restaurerede huse. Kronborg Slot er et must og du finder også færger til Helsingborg i Sverige.

Strand og frisk luft – besøg Bellevue Strand

I Klampenborg finder du den populære Bellevue Strand, som har en kiosk og offentlige toiletter ved stranden. Du kan spille beachvolley eller bare slappe af i sandet. Stranden er kendt for sine ikoniske lystårne, som er designet af designarkitekten Arne Jacobsen. Overfor stranden ligger Bellevue Teater, som også er indrettet som en del af Arne Jacobsens hvidkalkede Bella Vista.

Bellevue Strand er 700 meter lang og om sommeren er her livreddere. Området har bænke og også et stort græsareal. Medbring en bold, tæppe og madpakke til en dejlig dag udenfor.

Seværdigheder

Living Suites tilbyder forskellige størrelser lejligheder med et fuldt-udstyret køkken, altan og moderne badeværelse. Her er lidt inspiration til dit ophold.