En dejlig dag i København

Tag på en tur til København og nyd de historiske omgivelser, mens du drikker en kop god kaffe. Spadser ned ad Strøget og udforsk de små sidegader. København byder på shopping, trendy cafeer, museer og meget mere.

De kongelige slotte

Amalienborg Slot

Amalienborg Slot er et must for alle med interesse i royal historie og vores populære kongefamilie, som bor i paladset. Hvis du planlægger dit besøg omkring klokken tolv middag, kan du se den kongelige livgardes vagtskifte og opleve, hvordan de marcherer fra kasernen ved Rosenborg Slot og gennem Københavns gader. Vi synes det er en stor oplevelse, og er du sulten på mere, kan du træde indenfor i Amalienborgmuseet og opleve 150 års royal historie. Museets maskot er elefanten Hannibal som møder børnene i øjenhøjde med skilte og sjove spørgsmål specielt til dem.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot ligger centralt i København, kun få minutters gang fra Nørreport station. Slottet blev bygget i 1606–34 under Kong Christian IV og huser nogle af landets største kulturskatte, herunder de danske kronjuveler og kongekroner. Se Riddersalen med tronstolene og de tre løver i sølv i naturlig størrelse. På væggene hænger gobeliner fra 1693, som viser det berømte slag mellem Danmark og Sverige.

Efter en rundvisning på slottet anbefaler vi en spadseretur rundt i Kongens Have, landets ældste renæssancehave med flotte alleer og skulpturer. Parken er et populært åndehul og i sommerperioden kan du opleve koncerter og opvisninger.

Sightseeing

Havnerundfart

Oplev Københavns idylliske kanaler og historiske bygninger fra vandsiden. Kanalrundfarten ligger til flere steder i København, og du kan starte enten i Nyhavn eller på Højbro Plads. Du kan blandt andet se skulpturen Den Lille Havfrue, Operaen samt Christianshavns charmerende kanaler på ruten. Der er guide med ombord som fortæller om alt det spændende, man passerer, på flere forskellige sprog. Læs mere her.

Lej en båd

Vil du have en mere intim oplevelse på vandet, kan du leje en af de populære GoBoats. Tag venner og familien med og lej en båd ved havnebadet på Islands Brygge. I kan spise jeres medbragte frokost, mens I sejler forbi Københavns mange seværdigheder.

Food Tours

Tag på Food Tour og få smag for en anderledes oplevelse. Smag street food eller oplev det mere eksklusive køkken på Københavns trendy madsteder.

Hop-on Hop-Off Bus

Gør sightseeingen nem og bekvem på en af Københavns Hop-on Hop-off busser. Du får set det meste af byen og stige af bussen, når der er noget spændende at udforske.

Segway Tours

Oplev byen på en Segway og kom rundt til mange af de berømte seværdigheder med en guide.

Københavns populære steder

Kødbyen

Kødbyen er et livligt kvarter på Vesterbro, hvor du finder trendy restauranter, barer og caféer. Er du til fisk og skaldyr kan du prøve Fiskebaren, og Latin-Amerikansk mad serveres på Noho.Bar. Er du mere til deleretter, vin og cocktails er Restaurant Gorilla er godt valg.

Islands Brygge Havnebad

På en varm sommerdag er der flere steder du kan få en opfriskende dukkert i København. Havnebadet på Islands Brygge er særligt populært og du kan også leje en GoBoat i området og sejle en tur ud i københavns kanaler.

Bispebjerg Kirkegård

Hvert forår flokkes både turister og lokale til Bispebjerg Kirkegård, for at tage billeder af den smukke allé med kirsebærtræer. Det lyserøde blomsterhav er en fryd for øjet, og vi kan varmt anbefale en spadseretur i blomstringsperioden.

Overfor kirkegården ligger Grundtvigs Kirke, som imponerer med sin gotiske stil og loftshvælvninger i særklasse. Er du interesseret i arkitektur, kan vi varmt anbefale et visit.

Besøg hyggelige Christianshavn

Christianshavn er en af Københavns mest idylliske bydele med charmerende kanaler og farvestrålende huse. Bydelen emmer af maritim atmosfære med sejlbåde og husbåde i Christianshavns kanal og her er også mange caféer. Er du arkitekturinteresseret, kan vi anbefale en gåtur over Cirkelbroen på havnefronten, som ligner et skib med fem master, og er designet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Christianshavn er også hjemsted for den berømte fristad Christiania, som er en af Danmarks mest populære turistattraktioner. Det er ikke som ethvert andet kvarter i København, og hvis du slår et smut forbi, anbefaler vi at være opmærksom på reglerne, der er opslået ved hovedindgangen.

Botanisk Have

Københavns Botaniske Have ligger i nærheden af Nørreport station og dækker et areal på 10 hektar midt i byen. Haven har mere end 13.000 planter fra hele verden, og du finder også et arboret med træer og roser. Vi anbefaler et besøg i sommerfuglehuset, hvor du kan se farverige og eksotiske sommerfugle, og i Palmehuset er der en ligblomst, som indtil videre har blomstret hvert andet år.

Museer

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptoteks stifter, brygger Carl Jacobsen, var en passioneret kunstsamler, som samlede antik og moderne kunst fra hele verden. Det var oprindeligt ment til hjemmet i Valby, men da samlingen voksede blev det flyttet til Glyptoteket, der i dag rummer de spændende samlinger.

Nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske museum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie. Her kan du ‘møde vikingerne’ og finde Guldhornene og Egtvedpigen. Du kan også se afrikanske masker og egyptiske mumier. Tager du børnene med, anbefaler vi Børnenes Museum.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og landets hovedmuseum for billedkunst. Det ligger i Sølvgade i Indre By, København ud til Østre Anlæg. Museet indeholder mere end 700 års kunst og kunsthistorie og afholder fem særudstillinger om året. Se mere her.

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsen var en internationalt anerkendt, dansk billedhugger (1770 – 1844), som var inspireret af klassisk græsk kunst og lavede skulpturer til paven og de kongelige familier i Europa. Museet har mange originale modeller, der blev brugt i fremstillingen af hans marmor- og bronzeskulpturer. Oplev museets historie og se Thorvaldsens mest kendte skulpturer og hans egen samling af malerier og antikviteter. Thorvaldsens Museum finder du ved siden af Christiansborg Slot, som huser Folketinget.

Seværdigheder

Living Suites tilbyder forskellige størrelser lejligheder med et fuldt-udstyret køkken, altan og moderne badeværelse. Her er lidt inspiration til dit ophold.