Jægersborg Dyrehave – UNESCO parforcejagtlandskab

Dyrehaven er en flot naturpark, der ligger nord for København i Klampenborg. Den er på ca. 1.100 hektar, så der er rig mulighed for at gå lange ture.

Dyrehaven er omkranset af de karakteristiske røde porte. Den mest benyttede, Klampenborg port, ligger tæt på Klampenborg Station.

Jægersborg Dyrehave er et populært tilflugtssted for lokale og turister. Her er masser dejlig natur, hvor man kan gå lange ture, løbe og cykle. Besøg Eremitageslottet, og har du børn med, kan du pakke en picnickurv og nyde dagen i det grønne med udsigt over Øresund og Sverige.

I 2015 blev Dyrehaven optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som en del af parforcejagtlandskabet i området, der engang blev brugt som jagtmarker af de kongelige. Dyrehaven blev anlagt til at jage med hunde, og du vil måske lægge mærke til, at parkens stisystem samles i stjerneformede knudepunkter. Det gjorde, at jægerne havde et bedre overblik over hundenes færden. Når du bevæger dig rundt i parken, så sørg for at lægge vejen forbi Eremitageslottet, der ligger i hjertet af parken.

Lokker en tur ud i naturen, er Dyrehaven ikke mere end en 20-minutters togtur fra København og blot en kort køretur fra Living Suites. Læs mere her.

Seværdigheder

Living Suites tilbyder forskellige størrelser lejligheder med et fuldt-udstyret køkken, altan og moderne badeværelse. Her er lidt inspiration til dit ophold.